16 percheziții pe un caz cu droguri și un figurant reținut în timp ce a încercat să mituiască un polițist

În urma unei informații operative precum că un grup de persoane ar fi pus în aplicare o schemă în vederea producerii drogurilor cu scop de înstrăinare pe teritoriul...

În urma unei informații operative precum că un grup de persoane ar fi pus în aplicare o schemă în vederea producerii drogurilor cu scop de înstrăinare pe teritoriul raioanelor din nordul țării, inclusiv în raionul Drochia, ofițerii Direcției Investigații Nord a INI au identificat 4 figuranți, iar în casele și mașinile acestora  au fost efectuate 16 percheziții autorizate.

Astfel, ofițerii de investigație, cu suportul angajaților Direcției de Patrulare Nord a INSP, au  depistat  în imobilul unuia dintre  figuranți aproximativ 3 kg de marijuana, în valoare de aproximativ 700 000 de lei.

Mai mult, în cadrul documentării la fața locului, suspectul a încercat să corupă un ofițer de investigație din cadrul INI, propunându-i 1000 de euro pentru soluționarea favorabilă a cazului. 

Polițistul a denunțat cazul la Direcția generală teritorială Nord a CNA, iar drept urmare, bărbatul a fost reținut în flagrant, în timpul transmiterii banilor, și plasat în izolator pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru corupere activă.

 

In this article