Planul lui Putin pentru teritoriile ocupate în Ucraina. Ce se va întâmpla în următorii 6 ani

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că teritoriile ucrainene aflate în prezent sub ocupație trebuie să fie pe deplin integrate cu Federația Rusă până în anul 2030. Putin...

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că teritoriile ucrainene aflate în prezent sub ocupație trebuie să fie pe deplin integrate cu Federația Rusă până în anul 2030.

Putin a anunțat că, în următorii șase ani, regiunile ocupate „trebuie să ajungă la nivelul întregii Rusii” prin dezvoltarea în anumite „domenii-cheie”.

Discursul a zugrăvit o imagine roz a așa-numitului proces de „integrare”, Putin afirmând că există un „bun momentum” în ceea ce privește dezvoltarea socio-economică în teritoriile ocupate, scrie The Kyiv Independent.

De asemenea, el a îndemnat băncile rusești să nu-și facă griji în legătură cu sancțiunile occidentale. „De ce ar trebui să ne fie teamă? Trebuie să intrăm mai activ în aceste teritorii (ucrainene) și să lucrăm acolo”, a declarat Putin, adresându-se instituțiilor financiare.

Presa rusă a relatat la 1 februarie că băncile turcești închid conturile cu întreprinderi rusești din cauza amenințării sancțiunilor americane.

Regiunea Donbas din estul Ucrainei a fost ocupată ilegal de forțele ruse din 2014, în același an în care Rusia a anexat ilegal Crimeea. De la invazia pe scară largă a Rusiei din februarie 2022, părți din regiunile Herson, Zaporojie și Mîkolaiiv rămân sub ocupație rusă.

sursa

In this article