Anchetă CNA în orașul Codru: Falsificare de documente și abuz de putere în proiectul imobiliar

Centrul Național Anticorupție (CNA) a desfășurat astăzi o anchetă la fața locului într-un complex de blocuri locative din orașul Codru, strada Schinoasa Vale. Specialiștii CNA au fost susținuți...

Centrul Național Anticorupție (CNA) a desfășurat astăzi o anchetă la fața locului într-un complex de blocuri locative din orașul Codru, strada Schinoasa Vale. Specialiștii CNA au fost susținuți de Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică, reprezentanți ai administrației publice locale, Inspectoratului General de Poliție și o companie responsabilă de construcție. Aceste acțiuni sunt parte a unei anchete privind depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, comise de factori de decizie din Primăria orașului Codru.

Conform investigațiilor CNA, în 2009, Primăria orașului Codru a încheiat contracte de arendă funciară cu o societate rezidentă pentru două terenuri cu o suprafață totală de 11,2 hectare, pe o perioadă de 49 de ani. Certificatelor de urbanism au fost eliberate simultan pentru proiectarea unui complex locativ, construirea drumurilor și realizarea unor lucrări pentru prevenirea alunecărilor de teren și drenaj. Ulterior, au fost făcute modificări în autorizațiile de construcție, cu introducerea unor documente olografe falsificate.

În baza unor proiecte nonconforme cu cerințele legale și fără avizele necesare, în special avizul ecologic pozitiv, funcționarii publici din Primăria orașului Codru au permis agentului economic să efectueze lucrări de construcție nelimitate pe un teren cu risc de alunecări de teren. Prejudiciul estimat la acest moment depășește 1,2 milioane de lei. Ancheta continuă.

In this article