Petiție! Membrii Partidului Liberal cer demiterea lui Dodon

Partidul Liberal a iniţiat o petiţie în mediul online prin care se cere demisia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, invocând că acţiunile acestuia sunt incompatibile cu prevederile constituţionale...

Partidul Liberal a iniţiat o petiţie în mediul online prin care se cere demisia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, invocând că acţiunile acestuia sunt incompatibile cu prevederile constituţionale referitoare la rolul şefului statului, iar demiterea sa reprezintă un imperativ presant.

„Partidul Liberal a iniţiat încă în luna ianuarie procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui, înregistrând în Parlament un proiect de hotărâre în acest sens. Din păcate, până acum demersul liberalilor nu a fost susţinut de alţi deputaţi şi nici Igor Dodon nu a devenit mai loial faţă de cetăţeni în acest răstimp. Dimpotrivă, derapajele anticonstituţionale şi antidemocratice din ultimul timp al acestuia devin tot mai frecvente, fapt care impune Partidul Liberal să iniţieze procesul de colectare a semnăturilor cetăţenilor pentru organizarea unui referendum republican de demitere a preşedintelui Dodon”, s earată în descrierea petiţiei, citată de TVR Moldova.

Până la această oră, aproape 16 mii de cetăţeni au semnat deja petiţia.

In this article


Join the Conversation