Fostul șef IGP este cercetat în libertate

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, care fost reținut acum o săptămână pe Aeroportul Internațională Chișinău, este cercetat în stare de libertate. Solicitat de IPN,...

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, care fost reținut acum o săptămână pe Aeroportul Internațională Chișinău, este cercetat în stare de libertate.

Solicitat de IPN, procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat că Ion Bodrug este cercetat în stare de libertate având obligațiunea de a se prezenta la organul de urmărire penală. Potrivit lui, fostul șef IGP colaborează cu ancheta, nu se eschivează și se prezintă la necesitate. În aceste condiții nu au fost motive pentru a solicita în instanță o altă măsură preventivă în privința lui Ion Bodrug.

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Ion Bodrug, a fost reținut pe 6 noiembrie, pe Aeroportul Internațional Chișinău, acesta fiind dat în 2017 în căutare internațională. El este bănuit într-un dosar pe contrabandă cu arme de foc.

Ion Bodrug, colonel de poliție, a fost numit șef al Inspectoratului General al Poliției în martie 2013, iar până atunci, a fost viceministru al afacerilor interne. Despre plecarea de la IGP, Ion Bodrug a anunțat în martie în 2015, menționând că pleacă în sectorul privat.

In this article


Join the Conversation