Persoanele cu incapacitate temporară de muncă vor primi indemnizații

Pentru asigurarea achitării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, se preconizează primul transfer pentru data de 18 septembrie, curent, transmite Breaking News. Pentru a primi indemnizaţia pentru incapacitate...

Pentru asigurarea achitării indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă, se preconizează primul transfer pentru data de 18 septembrie, curent, transmite Breaking News.

Pentru a primi indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă prin intermediul cardului salarial, beneficiarul se adresează către angajator cu o cerere. În cazul în care beneficiarul deţine card social (pentru indemnizaţii pentru familii cu copii, pensii, alocaţii), indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se va transfera la cardul social. Dacă beneficiarul indemnizaţiei nu deţine card salarial sau social, indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se va achita prin intermediul oricărui oficiu poştal.

Reamintim că indemnizaţia pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de Casa Naţională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

In this article


Join the Conversation