Pavel Filip: „Un doctor pentru tine” – peste 43 mii de persoane, examinate gratuit

43 mii de persoane au fost consultate gratuit pe parcursul a jumătate de an în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată la inițiativa premierului Pavel Filip, transmite...

43 mii de persoane au fost consultate gratuit pe parcursul a jumătate de an în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”, lansată la inițiativa premierului Pavel Filip, transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

Echipele mixte de specialiști, formate din medici endocrinologi, oftalmologi, neurologi și cardiologi au mers în raioanele țării, unde au examinat peste 10 mii de persoane. În anul curent, echipa de medici se extinde cu 35 de specialiști oncologi, care vor examina pacienții în scopul prevenirii maladiilor oncologice și informării societății  despre grupurile de risc și tratamentele aplicate.

În același timp, în cadrul campaniei, peste 5000 de femei au efectuat deja screening mamar gratuit, serviciu lansat în a doua etapă a campaniei. De asemenea, peste 22 de mii de persoane au beneficiat de screening prin radiografie pulmonară, iar circa 5500 de copii au fost consultați de medici stomatologi.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată  la 2 august 2018. Aceasta continuă și în anul 2019 – examinarea gratuită a locuitorilor satelor se desfășoară conform graficului stabilit.

In this article


Join the Conversation