Activitatea agențiilor de plasare în câmpul muncii în străinătate, pe agenda autorităților responsabile

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al IGP,  reprezentanți ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Departamentului înregistrare și licențiere a unităților de drept al...

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al IGP,  reprezentanți ai Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Departamentului înregistrare și licențiere a unităților de drept al I.P. „Agenția Servicii Publice”, Direcţiei Afaceri Consulare a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și ai agențiilor de plasare a publicității web precum www.999.md, www.makler.md, s-au întrunit, la 7 februarie a. c., într-o ședință tehnică de lucru în vederea soluționării problematicii constatate în activitatea agențiilor de plasare în câmpul muncii în străinătate și riscurile care generează activitatea ilegală a acestora, transmite Breaking News.

În cadrul discuțiilor, participanții au făcut referire la legislația națională ce reglementează activitatea agențiilor de plasare în câmpul muncii în străinătate, accentul fiind pus pe mecanismul de retragere a licențelor pentru prestarea ilegală a serviciilor de plasare în câmpul muncii, precum și elaborarea unui mecanism de plasare a anunțurilor privind angajarea în câmpul muncii în străinătate.

În context,  participanții  au convenit asupra semnării unui acord de colaborare cu agențiile de plasare a publicității web, dar și cu Agenția națională de ocupare a forței de muncă (ANOFM) în vederea monitorizării legalității activității agențiilor de plasare în câmpul muncii, peste hotarele țării.

În adresa Agenției servicii publice (Departamentul înregistrare şi licențiere a unităților de drept) și Serviciului Fiscal de Stat au fost remise 22 sesizări în vederea efectuării controalelor fiscale şi retragerea licenței de activitate.

 

In this article


Join the Conversation