Olesea Stamate mai pierde un proces. Instanța a anulat un ordin emis de fosta ministră a Justiției

Judecătoria Chișinău cu sediul Rîșcani, a anulat ordinul fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, cu privire la revocarea lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de...

Judecătoria Chișinău cu sediul Rîșcani, a anulat ordinul fostei ministre a Justiției, Olesea Stamate, cu privire la revocarea lui Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Hotărârea a fost pronunțată ieri, iar astăzi Dumitru Țîra a anunțat că, odată ce a demonstrat că legea este mai presus, demisionează, scrie realitatea.md

Țîra a spus că hotărârea instanței a fost una previzibilă, în contextul în care revocarea sa din calitatea de membru al Consiliului de Integritate al ANI din partea societății civile a fost una ilegală, lipsită de motivație și argumentare juridică.

Anterior, Olesea Stamate a emis un ordin prin care l-a revocat pe Dumitru Țîra din funcția de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Cauza ar fi că Țîra a candidat pentru funcția de primar general de Chișinău din partea PPEM, iar în Consiliul de Integritate nu poate fi numită vreo persoană care este sau a fost în ultimii doi ani membru al unui partid.

Dumitru Țîra a explicat atunci că nu este și nici nu a fost membru al partidului menționat, și că s-a autosuspendat din funcția de membru al Consiliului de Integritate pe parcursul campaniei. În viziunea lui Țîra, decizia Olesei Stamate a fost una politică.

In this article


Join the Conversation