Oficial militar american, decorat cu distincţie a Armatei Naţionale

Secretarul General de Stat Radu Burduja l-a decorat astăzi pe comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general maior Gregory Lusk, cu medalia „Pentru cooperare”, în cadrul unei...

Secretarul General de Stat Radu Burduja l-a decorat astăzi pe comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, general maior Gregory Lusk, cu medalia „Pentru cooperare”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerului Apărării, transmite Breaking News.

Distincţia a fost oferită pentru eforturile depuse de generalul Lusk în intensificarea relaţiilor de colaborare dintre cele două instituţii.

Comandantul Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, care se află în Republica Moldova în perioada 11-12 aprilie curent, are planificate vizite în unităţi ale Armatei Naţionale, unde se va întâlni cu efectivul de militari profesionişti, pentru a discuta despre parteneriatul moldo-american pe dimensiunea apărării.

Parteneriatul dintre Republica Moldova şi Carolina de Nord a fost lansat la 22 aprilie 1999, prin semnarea unui Memorandum bilateral de intenţii, având drept scop facilitarea cooperării în domeniile economic, cultural, ştiinţific, schimburilor academice, apărării şi protecţiei civile, coordonării eforturilor umanitare ale diverselor instituţii guvernamentale şi organizaţii non-guvernamentale.

In this article


Join the Conversation