A fost inaugurat Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret

Astăzi, a fost inaugurată cea de-a XXIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Evenimentul este organizat de Secția națională din Republica Moldova a Consiliului...

Astăzi, a fost inaugurată cea de-a XXIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret. Evenimentul este organizat de Secția națională din Republica Moldova a Consiliului Internațional al cărții pentru copii și tineret (IBBY), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), transmite Breaking News.

La ediția curentă sunt reprezentate circa 100 edituri și distribuitori de carte din 8 țări: Republica Moldova, România, Franța, Germania, China, Polonia, Ucraina, Turcia. Cartea – surpriză din acest an a Salonului este „Motanul cel cu șapte vieți” de Claudia Partole, ilustrată de Violeta Zabulica-Diordiev, care va fi oferită gratuit copiilor – vizitatori și va ajunge în cca 15000 de familii.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi lansate peste 60 de titluri de carte. Acestea vor avea loc în Pavilionul nr. 3 „MoldExpo”, la Liceul „Prometeu-Prim”, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Pe lângă standurile editurilor și distribuitorilor de carte, vor putea fi vizitate expoziția „Biblioteca – punte de acces la cunoaștere”, dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, și expoziția de artă „Curcubeul Copilăriei” de la Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO”.

Cea de-a XXIII-a ediția a Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret se va desfășura în perioada 11-14 aprilie, în incinta Pavilionul nr.3 al Centrului Internațional de Expoziții „MoldExpo”, între orele 09:00 și 18:00.

In this article


Join the Conversation