Ministerul securității de la Tiraspol acuză SIS că ar recruta transnistreni

Așa-numitul minister al securității de la Tiraspol acuză SIS că ar recruta locuitorii regiunii. Conform lor, asemenea acțiuni s-ar desfășura la Aeroport, dar și la secțiile de pașapoarte....

Așa-numitul minister al securității de la Tiraspol acuză SIS că ar recruta locuitorii regiunii. Conform lor, asemenea acțiuni s-ar desfășura la Aeroport, dar și la secțiile de pașapoarte.

De luni seara, informații de acest gen au fost lansate de către presa apropiată de regimul separatism. Jurnaliștii mai scriu că responsabilii din stânga Nistrului au filmat și un pretins documentar la subiect.

Printre exemplele invocate de ei este cazul unui cetățean care ar fi fost impus să incendieze un un comisariat militar. O altă femeie a povestit că ar fi fost supusă presiunilor în timp ce își perfecta actele moldovenești. Ea ar fi pregătit pachetul de documente, pentru a-și trata feciorul bolnav.

O altă doamnă povestește că discuțiile au avut loc într-un birou mic, iar ofițerul i-ar fi spus că va avea probleme dacă nu acceptă colaborarea. Câțiva bărbați au povestit cum la traversarea hotarului, după ce reveneau de peste hotare, au fost reținuți. Unii dintre ei veneau din Rusia, iar alții au făcut serviciul militar sau au legături cu structurile de forță.

Fețele persoanelor care s-au filmat sunt blurate, vocile lor au fost schimbate, iar numele nu este dezvăluit de către autoritățile separatiste de la Tiraspol.

Tiraspolul mai invocă că persoanelor care sunt recrutate li s-ar propune bani, ar fi amenințate și șantajate. Se mai invocă faptul că pentru transnistreni ar fi fost impuse condiții mai dure atunci când obțin cetățenia Moldovei.

In this article