Ion Chicu: Veniturile la buget în 2019 au crescut cu aproape 5 000 000 000 de lei

Veniturile bugetului public național în anul 2019 au crescut cu aproape 5 miliarde de lei față de anul precedent. Aceste date au fost prezentate în ședința lărgită a...

Veniturile bugetului public național în anul 2019 au crescut cu aproape 5 miliarde de lei față de anul precedent. Aceste date au fost prezentate în ședința lărgită a Colegiului Ministerului Finanțelor.

Premierul Ion Chicu a declarat că aceste rezultate au fost atinse în pofida desfășurării a două campanii electorale, schimbării a trei guverne și a implementării reformei fiscale care a dus la diminuarea semnificativă a impozitelor. Potrivit șefului Guvernului, datoria de stat în PIB s-a diminuat cu 1,9 puncte procentuale și este la o cotă de 25,2%.

”Este cea mai joasă pondere a datoriei de stat în regiune”, a spus Chicu.

Premierul a mai precizat că ponderea asistenței externe nerambursabile în cheltuielile totale ale bugetului public național constituie 2,4%.

”În continuare vom consolida sistemul finanțelor publice. Vom implementa politici fiscale stimulatorii pentru economie”, a declarat premierul.

In this article


Join the Conversation