Premierul Chicu speră că banii din creditul rusesc vor veni pe conturile Ministerului Finanțelor în cel mai apropiat timp

Guvernele Republicii Moldova și al Federației Ruse urmează să mai concretizeze unele detalii tehnice înainte de semnarea acordului cu privire la acordarea creditului în valoare de câteva sute...

Guvernele Republicii Moldova și al Federației Ruse urmează să mai concretizeze unele detalii tehnice înainte de semnarea acordului cu privire la acordarea creditului în valoare de câteva sute de milioane dolari, transmite Breaking News.

Premierul Ion Chicu a declarat că a discutat acest subiect cu omologul său rus, Mihail Mișustin, în cadrul întrevederii de la Almaty, Kazahstan.

„Mai avem de concretizat unele detalii tehnice pe acest subiect”, a spus Chicu.

Premierul moldovean și-a exprimat speranța că banii din creditul rusesc vor veni pe conturile Ministerului Finanțelor în cel mai apropiat timp. Chicu a precizat că acest credit va fi destinat exclusiv proiectelor de infrastructură în Moldova.

„Sunt optimist că aceste mijloace financiare pe care Republica Moldova vrea să le atragă pentru proiecte de infrastructură vor veni în curând pe conturile Ministerului Finanțelor”, a menționat premierul.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat că, în 2020, va începe reparația a peste 300 de kilometri de drum cu finanțare din creditul pe care Republica Moldova urmează să-l primească de la Federația Rusă.

In this article


Join the Conversation