Ion Ceban vine cu critici asupra asfaltului turnat de Apă Canal

Primarul general, Ion Ceban, vine cu critici asupra asfaltului turnat de Apă Canal, după finisarea lucrărilor de renovare, din capitală. Ceban spune că municipalitatea cheltuie de două ori...

Primarul general, Ion Ceban, vine cu critici asupra asfaltului turnat de Apă Canal, după finisarea lucrărilor de renovare, din capitală. Ceban spune că municipalitatea cheltuie de două ori bani, efort, ca lucru să nu fie făcut până la capăt. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței serviciilor din această dimineață, transmite Breaking News.

„Un subiect foarte important, o problemă aș zice eu care deranjează de ani buni locuitorii capitalei, este vorba despre calitatea lucrărilor drumurilor și trotuarelor efectuate de către anumite companii – S.A Termoelectrica, Apă-Canal Chișinău și Premier Energy.

Din numărul total de permise eliberate, 1951, au fost restabilite în beton asfaltic săpături cu suprafața totală de 46532 m².

Nerestabilite în beton asfaltic sunt următoarele săpături: – 5879 m², dintre care:

– SA „Apă-Canal Chișinău”- 3111 m²;

– SA „Termoelectrica” – 41 m²;

– SA „Premier Energy”- 6 m².

Pe faptul nerestabilirii în termen a săpăturilor în constructivul inițial, au fost aplicate sancțiuni financiare către SA „Apă- Canal Chișinău” în sumă de – 7 124 303 lei, în ultimii doi ani”, spune Ion Ceban.

Primarul capitalei spune că problemele cele mai mari invocate sunt:

-Nerestabilirea în termeni a lucrărilor;

-Nu se respectă marca betonului asfaltic restabilit;

-Nu se respectă grosimea straturilor de beton asfaltic;

-Nu se respectă gradul de compactare la lucrările de terasament.

„Toate aceste probleme enumerate mai sus, în complex generează situații de accidente rutiere, nemulțumirea locuitorilor capitalei precum și crearea impresiei iresponsabilității administrației publice locale.

Și de vină de obicei este primarul. Iată ca să nu mai fie așa situații să își facă toți treaba și nu cheltuiți bani pe amenzi și respectați contractele încheiate. La prima abatere, cei responsabili vor fi eliberați din funcții”, a conchis Ion Ceban.

Responsabilii de la Apă Canal au declarat că va face un audit intern și se va lua măsuri. În acest context, Ion Ceban a spus că a vorbit cu Regia Transport, ca pe fiecare lucrare pe care intervine Apă Canal să fie făcute fotografii, până și după finisare.

In this article


Join the Conversation