Ion Ceban, despre 31 august: Vom analiza cum să o facem pietonală

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vorbit despre lucrările de reparație a străzilor și trotuarelor din capitală, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la TV...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vorbit despre lucrările de reparație a străzilor și trotuarelor din capitală, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la TV N4. El a spus că acestea sunt în top 3 solicitări ale locuitorilor și că nu se lasă influențat de criticile venite din partea reprezentanților PAS Chișinău.

“Strada se repară, deși sunt blocaje. Vreau să știți că pentru zona istorică au fost blocate trotuarele de către autoritatea centrală și îmi pare foarte rău, pentru că dacă e să ne uităm cum arată acolo unde sunt trotuare și unde nu sunt trotuare, deși se încearcă a invoca și se fac multe scandaluri de către reprezentanții PAS Chișinău, se strigă foarte mult. Mergeți împreună cu soția dumneavoastră sau cu o prietenă de-a dumneavoastră sau cu cineva din adulți pe un trotuar făcut și pentru nefăcut, ca să puteam să vorbim despre rațiune? Eu cred că da. Noi am reparat sute de kilometri de trotuar și asta este un lucru binevenit. Oamenii trebuie să meargă pe un trotuar bine făcut”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a mai vorbit și despre problema transportului public în suburbii, despre proiectul de reabilitare a Filarmonicii Naționale și despre situația străzii 31 august 1989.

“Practic așa am făcut și am determinat că în suburbii trebuie să aducem mai mult transport de calitate și acuma încă nu ajunge și tot e problema numărul unu. Deși noi facem și apeduct și canalizare în suburbii și instituții sociale – școală, grădiniță și multe altele, dar prioritar este transportul. Revenind la 31 august. Probleme sunt mai multe.

Cred că din nou se caută acum nod în papură. Noi am declarat că vom examina opțiunea cum să facem porțiunea ce e pietonală. Din ce știu, sunt trei recomandări una a Ministerului Culturii, una și inclusiv a Consiliul Național a Monumentelor Istorice și una a Agenției Arheologice. Alta este poziția proiectului. Deci o să avansăm. În rest, în celelalte zone o să încercăm să muncim. Nu putem lăsa orașul așa de dragul unui ministru sau altul care a spus că nu-i trebuie filarmonică. În fine, noi o să ne comportăm corect așa cum i-am invitat la Anul Nou și la sărbătorile de Crăciun să facem un târg comun, așa cum pe celelalte proiecte, care tot sunt încă și, trebuie să recunosc, sunt încă blocate proiecte mari, vom căuta să găsim limbă comună, pentru că e pierdut dacă nu ne înțelegem a doar locuitorii municipiului. Și până acum, cu scârț, cu probleme, dar parcă le am rezolvat pe toate care ne-am propus”, a mai spus Ion Ceban.

In this article