Republica Moldova va beneficia de susținere financiară de la Banca Mondială pentru modernizarea școlilor și grădinițelor

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova suport financiar pentru modernizarea școlilor și grădinițelor. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru încheierea unor acorduri...

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova suport financiar pentru modernizarea școlilor și grădinițelor. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru încheierea unor acorduri care presupun acest lucru.

Astfel, Banca Mondială va oferi un împrumut de 40 de milioane de dolari. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 4,8 milioane de dolari, oferită de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). De asemenea, va fi negociat Acordul de grant al Fondului fiduciar cu donatori multipli al Parteneriatului pentru învățarea timpurie (ELP), care presupune acordarea unui grant de 5 milioane de dolari.

Banii vor fi valorificați pentru implementarea Proiectului de Îmbunătățire a Calității Educației. Astfel, vor fi renovate aproximativ 15 școli și 15 grădinițe și vor fi construite trei licee noi. De asemenea, se urmărește modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli. Acordul mai presupune implementarea unor instrumente de susținere pentru copiii care nu reușesc la învățătură, furnizarea de materiale moderne de predare și de joacă pentru grădinițe și fortificarea capitalului uman din sectorul educației.

După negocieri, acordurile de grant și de împrumut vor fi propuse pentru ratificare în plenul Parlamentului.

In this article