Întrevedere: Șeful IGP și MAI din România

Șeful IGP, Alexandru Pînzari a avut astăzi, 19 decembrie, o întrevedere de lucru cu o delegație din România, condusă de Sectretarul de Stat a MAI din România, Gheorghe...

Șeful IGP, Alexandru Pînzari a avut astăzi, 19 decembrie, o întrevedere de lucru cu o delegație din România, condusă de Sectretarul de Stat a MAI din România, Gheorghe Nucu Marin, transmite Breaking News.

Discuțiile s-au purtat în contextul consolidării cooperării polițienești dintre cele două state și derularea de programe și acțiuni comune, pentru prevenirea și combaterea criminalității organizate transfrontaliere.

În cadrul întâlnirii, a fost subliniată buna colaborare polițienească existentă și dorința de consolidare a relațiilor dezvoltate în timp.

Astfel, Alexandru Pînzari, a mulțumit părții române pentru susținerea acordată la implimentarea conceptului de analiză a informației, consolidarea capacităților de prevenire și combatere a crimelor cibernerice, Agendei de reformare instituțională a Poliției, instruiri, vizite de studii, inclusiv expertiză, pe parcursul ultimilor 5 ani.

Totodată, în cadrul ședinței, au fost abordate mai multe subiecte precum: semnarea unui Acord de implementare a Convenției cooperare polițienească în Europa de Sud-Est în domeniul prevenirii și combaterii criminațității organizate transfrontaliere, segmentul protecției martorilor, schimbul de date dactiloscopice și balistice între Moldova și România, precum și organizarea instruirilor pentru polițiștii moldoveni.

In this article


Join the Conversation