Partidul ȘOR reclamă un grav incident în care PAS și PPDA au implicat copii în activități provocatoare

Partidul Politic ȘOR reclamă, într-o declarație difuzată miercuri, 19 decembrie, un incident care putea avea urmări grave pentru zeci de copii și care a fost provocat de reprezentanți...

Partidul Politic ȘOR reclamă, într-o declarație difuzată miercuri, 19 decembrie, un incident care putea avea urmări grave pentru zeci de copii și care a fost provocat de reprezentanți ai PAS și PPDA, inclusiv cu implicarea minorilor. Este vorba de provocarea, în localitatea Rădoaia, raionul Sângerei, a unor dezordini în masă, cu implicarea persoanelor în stare de ebrietate și, cel mai grav, a copiilor. Provocările au avut loc la o serbare dedicată copiilor din localitate, în cadrul caravanei de Crăciun a Partidului ȘOR, transmite Breaking News.

Potrivit declarației, provocatori organizați de reprezentanți ai PAS și PPDA s-au înfiltrat în mulțime, unde erau și mulți copii și chiar au lansat îndemnuri la violențe, care se puteau solda cu urmări grave. „Cel mai grav este că au fost aduse și mame cu copii pentru a provoca mulțimea. Altfel, cum s-ar explica faptul că o doamnă cu un copil în brațe striga încă înainte ca autobuzul din Caravana de Crăciun să staționeze bine, că „nu vor fi cadouri”?. Mai mult, unii provocatori violenți cereau să fie răsturnat autobuzul, indiferent de faptul că acesta era înconjurat de copii, iar viața lor, în asemenea caz, ar fi fost expusă unor pericole cu urmări greu de imaginat”, se arată în declarație.

Pentru a demonstra că provocările au fost organizate de PAS și PPDA, formațiunea publică și numele celui care dirija manifestanții – este vorba de Arcadie Covaliov, consilier raional ales pe listele PLDM și susținător deschis al partidelor din Blocul Acum

„Partidul Politic ȘOR regretă în primul rând faptul că din cauza comportamentului inadecvat al acestor indivizi a fost nevoie de intervenția poliției, astfel încât nu toți copiii au primit cadouri”, menționează formațiunea.

Partidul ȘOR califică acest comportament al PAS și PPDA drept „pedofilie politică”. „Implicarea copiilor în lupta politică are și o definiție în Republica Moldova – pedofilie politică. Probabil acest comportament se înscrie în aceeași ordine de idei cu susținerea de către PAS și PPDA a unui violator, care este și unul din liderii teritoriali ai celor două partide”.

De asemenea, potrivit formațiunii,  scopul provocărilor pe care le-au organizat PAS și PPDA la Rădoiaia, Sângerei, dar și în alte localități este de a împiedica Caravana de Crăciun, organizată de Partidul ȘOR „și a lipsi copiii, în special pe cei din satele sărăcite de guvernările în care a participat și Maia Sandu, de unicele, poate, bucurii în ajunul sărbătorilor de iarnă”.

Partidul Politic ȘOR susține că va transmite organelor competente probele ce țin de organizarea unor provocări politice și dă asigurări că va continua Caravana de Crăciun pentru a le aduce atmosfera de sărbătoare copiilor. „În pofida tuturor piedicilor, Partidul Politic Șor va continua proiectul său destinat copiilor din satele Moldovei – Caravana de Crăciun. Noi considerăm că este corect, ca în această perioadă, mai mult ca oricând, să le oferim o speranță oamenilor, sprijin și susținere, dar nu să le scoatem din casă copiii și să-i expunem pericolelor, doar pentru a satisface niște interese politice, așa cum procedează cei din PAS și PPDA”, se menționează la finalul declarației.

Amintim că recent Partidul ȘOR a lansat proiectul Caravana de Crăciun, care intenționează să aducă magia sărbătorilor de iarnă în peste 900 de localități ale Republicii Moldova.

 

In this article

Join the Conversation