În Ungaria va fi organizat un referendum pe tema legii anti-LGBT

Viktor Orban, premierul Ungariei, a anunțat că guvernul său va organiza un referendum pe tema controversatei sale legi anti-LGBT, relatează Euronews, citat de Digi24. Liderul ungar a făcut anunțul...

Viktor Orban, premierul Ungariei, a anunțat că guvernul său va organiza un referendum pe tema controversatei sale legi anti-LGBT, relatează Euronews, citat de Digi24.

Liderul ungar a făcut anunțul într-un live pe pagina sa de Facebook.

Autoritățile de la Budapesta au motivat că scopul legii este de a-i „proteja pe copii” și de a „lupta împotriva pedofiliei”.

„Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul consultat de AFP, care îşi propune să „protejeze drepturile copiilor”.

Viktor Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el susţine că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Legea a determinat 17 state membre, printre care Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Belgia, să le scrie liderilor UE Charles Michel şi Ursula von der Leyen şi secretarului general al ONU Antonio Guterres (invitat la summit) despre necesitatea de a susţine valorile europene. Din cauza acestei legi, premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, a susținut că „Ungaria nu mai are ce să caute în Uniunea Europeană”.

Ulterior, Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Ungariei pentru legea sa discriminatorie

In this article