Dorin Chirtoacă, după ce Sergiu Tofilat l-a lovit pe Ghenadie Cosovan în emisie directă: „Cum a trecut filtrele acest personaj instabil psihic?”

Ex-primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a criticat pe vicepreşedintele Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat, pentru faptul că acesta l-a lovit cu pumnul în faţă, în emisie directă în timpul unei...

Ex-primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a criticat pe vicepreşedintele Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat, pentru faptul că acesta l-a lovit cu pumnul în faţă, în emisie directă în timpul unei emisiuni, pe ex-ministrul de Interne Ghenadie Cosovan.

„Conform legii, cel care a aplicat forţa fizică răspunde penal. Dacă eşti stropit cu apă, poţi raspunde în acelaşi mod, dar nu cu pumnii. Strict legal, chemi poliţia pentru stropitul cu apă şi ceri constatarea faptei ilegale – act de huliganism. Fiind şi la televizor, cu atât mai mult nu ai dreptul să recurgi la violenţă, la bătaie. După ce l-a strâns de gât si l-a lasat inconştient pe Cosovan, a aruncat fraza în cauză, cu “dă-l nafig”, similară cu lasă-l să moară. Domnul Cosovan a fost îngrijit de Gheorghe Petic şi şi-a revenit. A fost chemată ambulanţa”, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Amintim că fostul consilier al preşedintelui Maia Sandu, Sergiu Tofilat, actual vicepreşedinte al Partidului Schimbării, a sărit la bătaie, în emisie directă, la ex-viceministrul de Interne Ghenadie Cosovan.

Incidentul s-a întâmplat în seara zilei de marţi, 20 iulie, în timpul emisiunii „Ora expertizei”, de la JurnalTV.

La un moment dat, în timp ce cei doi polemizau, Sergiu Tofilat l-a numit „lepădătură” pe Ghenadie Cosovan. În replică, ex-viceministrul de Interne a luat de pe masă paharul cu apă şi l-a stropit pe Tofilat peste faţă. Tofilat nu şi-a putut stăpâni nervii şi l-a lovit cu pumnul în faţă pe Cosovan, după care l-a apucat de gât şi l-a trântit la pâmânt.  

În studiou a fost chemată o echipă de medici, care i-a oferit asistenţă medicală lui Ghenadie Cosovan.

In this article