În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie pe teritoriul țării s-au produs 8 accidente rutiere grave

În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie pe teritoriul țării s-au produs 8 accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate. Totodată au fost depistate 398 de încălcări...

În perioada 31 decembrie – 2 ianuarie pe teritoriul țării s-au produs 8 accidente rutiere grave, soldate cu 16 persoane traumatizate.

Totodată au fost depistate 398 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, transmite BreakingNews.

De asemenea, 181 de șoferi au depășit limita de viteză.

Potrivit INP, cei mai mulți șoferi vitezomani au fost depistați în seara de 31 decembrie.

Inspectorii INP menționează că 43 de încălcări se referă la nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere.

De menționat că în această perioadă 7 șoferi au fost prinși conducând fără acte, iar alți 7 șoferi au fost înlăturați de la volan fiind în stare de ebrietate.

INP Menționăm îndeamnă șoferii să nu urce la volan dacă au consumat alcool.

“Rețineți, alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ați consumat ultima băutură. Și nu încercați să câștigați timp apăsând pe accelerator, orice manevră efectuată cu viteză se pate transforma într-un accident rutier”, menționează INP.

Precizăm că în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, 1.000 de inspectori de patrulare au fost implicați la supravegherea traficului rutier și a menținerii ordinii publice.

In this article


Join the Conversation