Moldovagaz și Gazprom au semnat acordul privind furnizarea gazelor

Societatea pe acțiuni „Moldovagaz” și administrația societății publice pe acțiuni „Gazprom” au semnat acordul care prelungește până la 31 decembrie 2020 termenul contractelor în vigoare. Într-un comunicat de...

Societatea pe acțiuni „Moldovagaz” și administrația societății publice pe acțiuni „Gazprom” au semnat acordul care prelungește până la 31 decembrie 2020 termenul contractelor în vigoare.

Într-un comunicat de presă al „Moldovagaz” se menționează că părțile au semnat acordurile adiționale la contractul privind condițiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova în perioada anilor 2007-2019 și la contractul privind condițiile de tranzitare a gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova din 2011-2019.

Prin urmare, pe durata contractelor se va aplica aceeași formula europeană de stabilire a prețurilor de achiziție la gazele naturale pentru consumatorii din Republica Moldova, formulă bazată pe valoarea medie aritmetică a prețului de vânzare a gazelor naturale de către SAP „Gazprom” în tarile europene și cotațiile prețurilor la produsele petroliere. Celelalte condiții contractuale de furnizare și de tranzitare a gazelor naturale, la fel, vor rămâne neschimbate.

In this article


Join the Conversation