Vitalie Coceban este noul director interimar al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe

Acesta a fost numit prin ordinul Ministerului Finanțelor și a fost prezentat echipei CTIF de către Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, transmite BreakingNews cu referire la IPN. Potrivit...

Acesta a fost numit prin ordinul Ministerului Finanțelor și a fost prezentat echipei CTIF de către Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc, transmite BreakingNews cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al CTIF, Dorel Noroc a declarat la evenimentul de prezentare că noul director interimar are experiență în domeniul administrării și modernizării sistemelor informaționale de stat, a serviciilor electronice, dar și în gestionarea activității echipelor de specialiști IT.

Potrivit lui Dorel Novac, experiențele acumulate îl va ajuta să continue procesul de dezvoltare a infrastructurii digitale a Ministerului Finanțelor.

Secretarul de stat și-a exprimat certitudinea că noul director va reuși să asigure eficientizarea activităților CTIF și atingerea obiectivelor majore ale Instituției.

La rândul său, Vitalie Coceban a spus că este conștient de această provocare, dar și de complexitatea eforturilor care trebuie depuse.

La fel, a menționat că va fi receptiv la toate propunerile și deschis pentru orice discuție care poate influența schimbarea în bine a lucrurilor.

Vitalie Coceban a chemat pe toți membrii CTIF să fie pro-activi și să se implice plenar în activitățile de modernizare a sistemului informațional al Ministerului Finanțelor și a serviciilor oferite cetățenilor de către subdiviziunile și autoritățile administrative din subordinea ministerului.

Vitalie Coceban are o experiență de mai bine de 20 de ani de activitate în domeniul digitizării serviciilor oferite de către autoritățile publice centrale din Republica Moldova.

În anii 2000 – 2009 a exercitat funcția de director executiv al AO „MoldInfonet” – prestator al serviciilor de internet pentru autoritățile publice centrale, apoi cea de director adjunct al ÎS „Centrul de Tehnologii Speciale”, după care timp de 10 ani a lucrat în calitate de Administrator al ÎS „Fiscservinform”, care la 1 august 2018 a fuzionat cu CTIF.

In this article


Join the Conversation