În Bulgaria, vinieta clasică va fi înlocuită cu cea electronică

Începând cu luna ianuarie 2019 în Bulgaria a fost introdus un nou sistem de colectare a taxelor de drum, care prevede înlocuirea vinietei clasice cu cea electronică, prin...

Începând cu luna ianuarie 2019 în Bulgaria a fost introdus un nou sistem de colectare a taxelor de drum, care prevede înlocuirea vinietei clasice cu cea electronică, prin implementarea unui sistem online de plată a acesteia. Vinieta electronică este asociată numărului de înmatriculare al maşinii, motiv pentru care nu va mai fi necesară afişarea unei dovezi de plată, transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

Agenţia Infrastructurii Drumurilor a Bulgariei informează că pe teritoriul ţării au fost instalate 160 de terminale de autoservire, ca modalitate alternativă de plată a vinietei. Dintre acestea, 32 de terminale au fost instalate la 14 puncte de control a frontierei naţionale: „Kapitan Andreevo”, „Dunav most Ruse”, „Durankulak”, „Kardam”, „Gueshevo”, „Oltomantsi”, „Stanke Lisichkovo”, „Ylatarevo”, „Kalotina”, „Kulata”, „Kapitan Petko Voyvoda”, „Lesovo”, „Bregovo” şi „Vrashka Chuka”, precum şi la benzinării „Sunny Oil” din apropierea punctului de trecere al frontierei bulgare „Dunav most 2” Vidin.

Vinietele electronice pot fi achiziţionate şi plătite (inclusiv în numerar) la Secţiile regionale de control a traficului rutier, la birourile operatorului de telefonie mobilă Al şi la sucursalele Easy Pay, precum şi la oficiile poştale regionale.

De asemenea, au fost operate modificări inclusiv la tarifele vinietei pentru anul 2019, valorile actuale ale acesteia pot fi consultate accesând pagina oficială a Agenţiei Infrastructurii Drumurilor a Bulgariei.

 

 

In this article


Join the Conversation