Două femei și un bărbat, vindeau droguri prin aplicații electronice de comunicare

Ofițerii Direcției Antidrog, pe parcursul a 2 luni de zile, au documentat activitatea infracțională  a unui grup de persoane care au pus în aplicare o schemă infracțională de...

Ofițerii Direcției Antidrog, pe parcursul a 2 luni de zile, au documentat activitatea infracțională  a unui grup de persoane care au pus în aplicare o schemă infracțională de comercializare a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova prin aplicații electronice de comunicare, transmite Breaking News.

Membrii grupului s-au dovedit a fi trei persoane, două femei și un bărbat, cu vârstele cuprinse între 20 și 23 ani, locuitori al municipiului Chișinău.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, iar prin intermediul unei aplicații speciale de comunicare suspecții își reclamau ofertele, transmiteau locația cu drogul ascuns cumpărătorului care achita pentru cantitatea de drog solicitată. Plata se efectua prin intermediul terminalelor electronice de plată.

Unul dintre bănuiți era responsabil de perfectarea cardurilor bancare și a conturilor electronice, inclusiv pe numele altor persoane, pentru a putea gestiona banii rezultați din comercializarea  drogurilor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, la domiciliu acestora polițiștii au depistat și ridicat mai multe tipuri de droguri, carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, aproximativ 400 de cartele SIM, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor.

De asemenea, au fost identificate mai multe adrese, locații cu droguri ascunse, iar ca urmare a cercetării la fața locului au fost depistate și ridicate mai multe doze de droguri.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

De asemenea, poliția a întreprins razii în locurile de agrement, astfel, au descins cu rețineri în trei cluburi de noapte din capitală, au documentat 24 de grupări criminale specializate în realizarea drogurilor prin internet sau cu utilizarea tehnologiilor moderne.

În anul 2018 au fost înregistrate 1 351 de infracțiuni legate de droguri.

In this article


Join the Conversation