Chiril Gaburici, o fabrică din Moldova a obținut certificatul Halal

Ministrul Economiei și Infrastructurii, a mers în vizită la prima fabrică din Republica Moldova care a obținut certificatul Halal. Acesta oferă garanția că produsele nu conțin componente interzise...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, a mers în vizită la prima fabrică din Republica Moldova care a obținut certificatul Halal. Acesta oferă garanția că produsele nu conțin componente interzise de religia islamică, transmite Breaking News.

La moment, fabrica exportă caramele în 14 țări ale lumii. Anul trecut, cei 27 angajați au produs peste 2 milioane de cutii cu bomboane.

Certificatul se referă nu doar la standardele înalte de calitate pentru producția agricolă, animalieră şi industrială, ci şi la cerințele privind ambalarea, depozitarea, transportarea şi siguranța igienică a acesteia.

Certificatul a fost prezentat la Chișinău, la sfârșitul anului trecut, de către de compania „Intertehtest”, în parteneriat cu Institutul Turc de Standardizare (TSE) şi Organizația Internațională de Certificare (ICAS), cu susținerea Institutului de Standardizare şi Metrologie al Țărilor Islamice (SMIIC).

In this article


Join the Conversation