IGSU: Test de rezistenţă pentru pompieri la temperature ce depăşeşte 900 °C

Douăzeci de pompieri şi salvatori din cadrul IGSU au fost supuşi unui test de rezistenţă la temperatura ce depăşeşte 900 grade celsius. Acţiunea a avut loc în contextul...

Douăzeci de pompieri şi salvatori din cadrul IGSU au fost supuşi unui test de rezistenţă la temperatura ce depăşeşte 900 grade celsius. Acţiunea a avut loc în contextul activităţilor de pregătire profesională a pompierilor din cadrul IGSU, transmite Breaking News.

Potrivit specialiştilor temperatura emanată în urma arderii în containerul de exerciţii este de peste 900 grade celsius. Mai mult, aici salvatorii se confruntă cu fum dens emanat în urma procesului de ardere.

În cadrul antrenamentelor, angajaţii trebuie să reziste condiţiilor nocive şi să întreprindă activităţi corecte pentru a nu se supune riscului. Prin astfel de exerciţii trec toţi pompierii din cadrul IGSU de cel puţin patru ori pe an, pentru a putea face faţă condiţiilor dificile în caz de incendiu.

Potrivit IGSU în camera de fum anual sunt pregătiţi peste 600 de salvatori şi pompieri, care luptă cu flăcările în incendii. Containerul de foc a fost achiziţionat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în 2015 graţie un parteneriat de cooperare moldo – ceh.

In this article


Join the Conversation