Verificările rutelor interurbane în contextul desfășurării operațiunii speciale „Autobuz” continuă

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, continuă verificările rutelor interurbane în contextul desfășurării operațiunii speciale „Autobuz”, transmite Breaking News....

Angajații Secției supraveghere transport și circulație rutieră din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, continuă verificările rutelor interurbane în contextul desfășurării operațiunii speciale „Autobuz”, transmite Breaking News.

Astfel, polițiștii au desfășurat verificări la Gara Auto Centru din Capitală. Scopul acțiunilor întreprinse de către polițiști este de a responsaliza șoferii și administratorii rutelor destinate pentru călători, privind respectarea regulilor de exploatare tehnică a unităților de transport.

În urma verificărilor microbuzelor poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi reutilări neautorizate, precum şi expirarea reviziei tehnice a unităţilor de transport, fisuri în parbriz, fiind întocmite 15 procese verbale cu aplicarea amenzilor de la 300 lei la 900 lei cu aplicarea punctelor de penalizare, la nouă unități de transport polițiștii au depistat lipsa raportului de inspecție tehnică fiindu-le interzisă exloatarea cu ridicarea plăcuțelor de înmatriculare, iar trei administratori de rută s-au ales cu amendă în mărime de 4 500 lei fiecare, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Poliţia Capitalei continuă activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

In this article


Join the Conversation