IGSU: Peste 450 de case au fost salvate de riscul inundaţiilor

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în urma lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie avariate de condiţiile meteorologice în perioada mai –iunie 2019 peste 450 de...

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă în urma lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie avariate de condiţiile meteorologice în perioada mai –iunie 2019 peste 450 de case din raioanele Ungheni şi Ştefan Vodă au fost salvate, transmite Breaking News.

Primele acţiuni de consolidare a digurilor de protecţie au fost efectuate în perioada 24 -29 mai 2019  în localitatea Crocmaz unde au fost mobilizate 417 persoane şi 106 unităţi de tehnică. În urma lucrărilor efectuate de salvatori, carabinieri, ostaşi, dar şi autorităţi au fost consolidate diguri de protecţie în patru localităţi, iar în localitatea Crocmaz digul a fost supraînălţat cu un metru pe o lungime de 3 km.

Pentru intervenţie în această regiune au fost utilizaţi peste 31 mii de saci cu  nisip şi argilă. Aici datorită intervenției salvatorilor dar şi autorităţilor au fost salvate de riscul inundaţiilor 121 case de locuit şi peste 400 ha de teren arabil cu culturi agricole. Alte 330 de case au fosta salvate  în perioada 30- 31 mai 2019 la Ungheni, după ce barajul unui lac  a fost supraînălțat pe o lungime de 200 de metri. Lucrări de fortificare a unui baraj a avut loc pe parcursul zilelor de 9- 10 iunie în localitatea Vişniovca, raionul Cantemir, dar şi în satul Ursoaia, raionul Căuşeni, unde datorită intervenţiei IGSU au fost protejate terenuri agricole pe o suprafaţă de 170 ha de teren agricol.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI continuă monitorizarea situaţiei în ţară în vederea prevenirii riscurilor.

 

In this article


Join the Conversation