Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul...

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale, transmite Breaking News.

– șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;

– o tentativă de trecere ilegală a bunurilor peste frontieră;

– un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

– cinci încălcări ale regulilor de transportare și de folosire a vinietelor;

– trei persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute în rezultatul schimbului de date și informații cu autoritățile de drept naționale.

În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 61 073 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 30 911  a fost înregistrat pe sensul de ieșire din Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 33 447 traversări. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 13 294 traversări.

La ora actuală toate punctele de trecere a frontierei activează în regim normal.

Precizăm că, astăzi începând cu ora 20:00 și până mâine, ora 06:00, sunt planificate lucrări de reparație capitală a porțiunii de cale ferată care intersectează segmentul de drum dintre punctele de trecere „Giurgiulești” (MD) și „Galați” (RO).

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:

– verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.

– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.

– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și care sunt regulile de traversare a frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.

– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

In this article


Join the Conversation