Filip explică de ce s-au supărat Candu și Sîrbu: Nu mai sunt în conducerea PDM

Președintele PDM, Pavel Filip, susține că democrații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu ar fi supărați pentru că nu mai sunt în conducerea formațiunii. Anume din această cauză cei...

Președintele PDM, Pavel Filip, susține că democrații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu ar fi supărați pentru că nu mai sunt în conducerea formațiunii. Anume din această cauză cei doi i-au atacat pe liderii democraților, după întrevederea comună cu PSRM, președintele țării și premierul. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

„Eu cred că democrația internă care a apărut în PDM îi deranjează pe unii. Cineva și-a dorit ca eu să vin cu o listă de persoane pentru funcția de vicepreședinți, coordonată cu o persoană sau alta, așa cum anterior se luau deciziile. Eu am făcut un exercițiu absolut transparent și democratic, am adunat toată fracțiunea și am propus un algoritm, să avem nouă vicepreședinți responsabili de anumite domenii, ca în guvern. (…) Colegii au propus candidaturi, după care au primit buletine de vot și au avut loc alegeri secrete”, a conchis Filip.

Luni, după ce conducerea PDM a participat la o întâlnire de lucru comună cu PSRM, președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, democrații Sergiu Sîrbu și Andrian Candu i-au acuzat că au ținut în secret această întrevedere.

In this article


Join the Conversation