Filip acuză PAS şi PPDA de populism: Au propus o declaraţie de ochii lumii

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că exponenţii PAS şi PPDA au propus adoptarea unei declaraţii privind cursul european al Republicii Moldova doar pentru a-şi face imagine. Pavel...

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, susţine că exponenţii PAS şi PPDA au propus adoptarea unei declaraţii privind cursul european al Republicii Moldova doar pentru a-şi face imagine.

Pavel Filip a spus, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVR Moldova, că, în realitate, scopul celor de la PAS şi PPDA a fost de poziţionare politică din care să rezulte că PDM nu ar dori votarea declaraţiei.

„De la o declaraţie care, de principiu, urma să bată în cuie parcursul european al Republicii Moldova, s-a intervenit cu alte subiecte în această declaraţie, precum ar fi legea Magnitsky. Nu ar fi o problemă, dar dacă am convenit că stăm şi discutăm un text comun, de ce a fost nevoie ca astăzi să fie făcut public textul unei declaraţii care va fi propus de colegii din blocul ACUM spre votare?”, a declarat Pavel Filip.

Acesta a adăugat că proiectele concrete nu se realizează prin simple declaraţii, de ochii lumii.

„Nu se urmăreşte obţinerea unui rezultat, ci se urmărește poziţionarea politică a unuia sau altuia dintre partide”, a conchis Pavel Filip.

In this article


Join the Conversation