Sunt convins că aceste zvonuri și tulburări care au apărut în spațiul public au legătură directă cu pașii de reformare a PDM, a declarat Filip

„Cei care își doresc cu adevărat o echipă solidă și unită, nu spală rufele în public”. Asta a declarat președintele PDM, Pavel Filip, după ce democrații Andrian Candu...

„Cei care își doresc cu adevărat o echipă solidă și unită, nu spală rufele în public”. Asta a declarat președintele PDM, Pavel Filip, după ce democrații Andrian Candu și Sergiu Sîrbu s-au arătat nemulțumiți că nu au fost înștiințați despre întrevederea închisă PSRM-PDM de la Parlament. „Luând în calcul că declarațiile au fost făcute publice, ajung la concluzia că au fost făcute pentru altcineva”, a adăugat Pavel Filip, transmite Breaking News cu referire la agora.md.

„Nu înțeleg de ce atâta zarvă. Asemenea întrevederi au mai avut loc. Practic săptămânal ne întâlnim la Parlament, într-un format sau altul, pentru a discuta despre proiectele care urmează să fie aprobate în Parlament, proiectele cu care urmează să vină Guvernul. Întrevederea a avut loc în formatul biroului executiv al PDM. Am avut unele întrebări care țin de activitatea unor miniștri, de activitatea Guvernului. De aceea am vorbit cu cei de la PSRM, am rugat să vină premierul pentru a discuta aceste lucruri. Nu a fost nici măcar aluzie de creare a unei coaliții dintre PDM și PSRM”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Întrebat despre declarațiile deputaților Sergiu Sîrbu și Andrian Candu, care s-au arătat nedumeriți de întrevederea de la Parlament și de faptul că nu fuseseră anunțați, președintele Partidului Democrat a menționat: „Sunt convins că aceste zvonuri și tulburări care au apărut în spațiul public au legătură directă cu pașii de reformare a PDM. Aceste discuții au fost pornite după consiliul politic național al PDM, după ce a fost ales biroul executiv și vicepreședinții partidului. Inclusiv dl Sîrbu, care e jurist, trebuie să cunoască că există statutul PDM și organele statutare ale PDM. Nu pot fi acuzații că nu au fost informați. La întrevedere a participat întreaga conducere PDM”.

„Dacă au avut întrebări, ele trebuiau adresate mie. Spre exemplu, dl Sîrbu, atunci când a aflat și a rămas surprins, nu rămânea decât să pună mâna pe telefon și să întrebe ce a avut loc. Chiar dacă noi săptămânal vorbeam despre aceste întrevederi. Cei care își doresc cu adevărat o echipă solidă și unită, nu spală rufele în public. Luând în calcul că declarațiile au fost făcute publice, ajung la concluzia că au fost făcute pentru altcineva. Cred și sunt convins că această democrație internă din PDM deranjează pe multă lume. Probabil sunt unele frustrări. Azi nu mai indică nimeni cu degetul, nu mai ia decizia cineva de unul singur”, a continuat Pavel Filip.

Amintim că mai mulți deputați democrați și socialiști s-au întrunit, în seara zilei de 17 februarie, într-o ședință închisă la Parlament. Mai mulți deputați democrați, printre care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, s-au arătat nedumeriți de ședința la care nu au fost invitați.

 

 

In this article


Join the Conversation