Explicațiile Rusiei după amenințarea cu detonarea podului Giurgiulești

Ambasada Federației Ruse acreditate la Chișinău a oferit explicații autorităților moldovenești după ce guvernatorul pro-rus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul...

Ambasada Federației Ruse acreditate la Chișinău a oferit explicații autorităților moldovenești după ce guvernatorul pro-rus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul de la Giurgiulești care face legătura dintre România și R. Moldova.

Convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatoli Loșakov, reprezentantul diplomației ruse a declarat că țara sa mizează pe înțelegerea partenerilor de la Chișinău, transmite breakingnews.md cu referire la TV8.md.

„Am fost invitați la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Este o procedură diplomatică obișnuită. Motivul au servit îngrijorările autorităților de la Chișinău. Noi am venit cu explicații, Am declarat că mizăm pe înțelegerea partenerilor de la Chișinău și că deciziile privind operațiunea militară rusească vizează doar teritoriul Ucrainei. De asemenea am accentuat că atât scopurile, deciziile cât și mersul operațiunii sunt exclusiv atribuții ale Ministerului Apărării al Federației Ruse și nu reprezentanților administrațiilor locale”, a declarat reprezentantul Ambasadei Ruse.

Breakingnews.md amintește că ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), ca urmare a declarațiilor așa-zisului guvernator din Herson, Vladimir Saldo, precum că armata rusă este gata să lovească podul de la Giurgiulești.

 

In this article