Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE după declarațiile reprezentantului rus la Herson

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), ca urmare a declarațiilor așa-zisului guvernator din...

Ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov, va fi convocat de urgență la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), ca urmare a declarațiilor așa-zisului guvernator din Herson, Vladimir Saldo, precum că armata rusă este gata să lovească podul de la Giurgiulești.

Un anunț în acest sens a fost făcut de Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră.

Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va convoca, în regim de urgență, șeful misiunii diplomatice al Federației Ruse in Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, a declarat Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului de externe Nicu Popescu.

Amintim că, guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova.

In this article