Edilul capitalei vrea să ceară în CMC 100 de mil. pentru crearea locurilor de parcare în Chișinău: Vom începe cu zona istorică

Primarul general Ion Ceban va cere în CMC o sumă de 100 de milioane de lei pentru organizarea parcărilor din capitală. Declarațiile au fost făcute în cadrul prezentării studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău. Ceban afirmă că acest studiu este unul detaliat, iar experții au depus o …   Read More

Primarul general Ion Ceban va cere în CMC o sumă de 100 de milioane de lei pentru organizarea parcărilor din capitală. Declarațiile au fost făcute în cadrul prezentării studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău.

Ceban afirmă că acest studiu este unul detaliat, iar experții au depus o muncă depusă de experți.

„Ne-am concentrat anul acesta pe organizarea mai multor spații pe parcări, de la Ismail până la Ghidighici. Undeva am finalizat lucrările, unde va suntem în proces. Primăria Chișinău va propune CMC-ului pentru anul viitor, o sumă de 100 de milioane pentru organizarea locurilor de parcare.

Primul este ca și sector zona istorică a Chișinăului. Acum suntem în definitivarea mai multor studii în analizarea circulației rutiere, o parte din ele au fost predate Primăriei.

Pentru zona centrală – delimitarea, construcția, reconstrucția parcărilor noi am propus o sumă de 35 de milioane de lei. Pentru zonele și intrările în Chișinău, noi am identificat terenurile pentru organizarea parcărilor de captură, care să ofere celor care vin din afara orașului să treacă la transportul public, fie troleibuz, fie autobuz – 35 de milioane de lei. Și avem o altă sumă pentru parcările de intra-cartier, etc. Sper să avem suportul celor din CMC pentru aceste parcări”, a precizat edilul.

Amintim că în ultimul an au fost create în capitală sute de locuri de parcare în toate sectoarele orașului.

 

In this article