Ceban: Oamenii care circulă cu transportul public vor ajunge de 3 ori mai repede la destinație când se vor introduce benzile de dedicate pentru transport: „Vor exista multe mulțumiri, dar și multă critică

Oamenii care circulă cu transportul public vor ajunge de 3 ori mai repede la destinație, când se vor introduce benzile de dedicate pentru transport. Despre acesta a declarat...

Oamenii care circulă cu transportul public vor ajunge de 3 ori mai repede la destinație, când se vor introduce benzile de dedicate pentru transport. Despre acesta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul prezentării studiului de oportunitate privind implementarea sistemului de management al parcărilor auto din municipiul Chișinău.

Ceban spune că în pofida faptului că vor exista foarte multe critici, această schimbare este una necesară.„Vom testa benzile dedicate pe câteva coridoare pe care le considerăm importante Botanica-Buiucani, Ciocana – Centru, Ciocana-Buiucani, etc. Repet, în regim de testare. Vom avea oameni care vor spune „Mulțumesc”, dar vom avea oameni care vor aduce foarte multe critici.

Estimările noastre sunt că transportul public urmează să ajungă de 2,5 – 3,5 ori mai repede, decât este acum. Asta înseamnă că dacă un troleibuz făcea o oră și jumătate va face 30 de minute sau 25 de minute. În acest an am investit enorm în transportul public – 240 de unități de transport, troleibuz și autobuz pentru municipiul Chișinău și cred că până la sfârșitul anului, angajamentele vor fi onorate”, a declarat Ceban.

Potrivit primarului general Ion Ceban, benzile dedicate vor fi aplicate în regim de testare pe următoarele coridoare:

  • Str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia
  • Str. Calea Ieșilor – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – bd. Iurie Gagarin – bd. Decebal;
  • Bd. Mircea cel Bătrân – str. Alecu Russo – Bogdan Voievod – bd. Renașterii Naționale;
  • Str. Vasile Alexandri – șos. Hâncești – str. Gheorghe Asachi.

„La etapa actuală, se definitivează și se coordonează cu poliția rutieră schița de proiect pentru coridorul „str. Alba Iulia – str. Ion Creangă – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Ciuflea – bd. Dacia”.

Celelalte trei coridoare la fel sunt în proces de elaborare și definitivare a proiectării. În procesul de elaborare a proiectelor se ține cont de recomandările raportulului PNUD Moldova.

In this article