Doi bărbați reținuți pentru șantaj

Din luna noiembrie 2018 până în luna februarie 2019, au fost documentate acțiunile ilegale ale unui grup infracțional, care sub pretextul pedepsirii victimei pentru refuzul de a continua...

Din luna noiembrie 2018 până în luna februarie 2019, au fost documentate acțiunile ilegale ale unui grup infracțional, care sub pretextul pedepsirii victimei pentru refuzul de a continua activitatea legată de circulația ilegală a drogurilor, prin şantaj, însoțit de amenințări cu aplicarea violenței fizice, i-au cerut achitarea sumei de 100 000 lei în așa-numita „cazna criminală”, transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală și al măsurilor speciale de investigație desfășurate, au fost identificați membrii grupului infracțional, care s-au dovedit a fi doi bărbați, cu vârsta cuprinsă între 26 și 30 de ani, ambii fiind anterior judecați.

La data de 19 februarie curent, a fost reținut în flagrant în mun. Chișinău  unul din membrii grupului criminal, în momentul primirii de la victimă a unei tranșe din „taxa” impusă acesteia.

Concomitent, au fost efectuate percheziții la domiciliile ambilor suspecți, fiind ridicate telefoane mobile și cartele SIM, conținutul cărora va fi examinat în cadrul urmăririi penale, pentru extragerea informațiilor utile pe caz.

Ulterior, la demersul procurorilor, unul din învinuiți a fost arestat preventiv, iar al doilea bărbat, care suferă de o boală gravă, a fost plasat în arest la domiciliu.

Dacă se va demonstra vinovăția învinuiților, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 10 ani.

In this article


Join the Conversation