Directorii de spitale vor fi desemnaţi în bază de concurs

Regulamentul privind numirea în funcţie a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice a fost modificat iar directorii vor fi desemnaţi în bază de concurs şi nu vor putea deţine mai...

Regulamentul privind numirea în funcţie a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice a fost modificat iar directorii vor fi desemnaţi în bază de concurs şi nu vor putea deţine mai multe de două mandate. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale Ala Nemerenco, transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

Potrivit sursei citate, noile modificări ale regulamentului vin să sporească nivelul de integritate şi profesionalism al managerilor IMSP.

Şeful de la medicină a anunţat că în următoarea perioadă  va fi majorat suplimentul pentru munca de noapte oferit personalului angajat în instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Tot astăzi ministrul a specificat că vor fi majorate şi indemnizațiile unice pentru activitatea în zone rurale de la 45 mii lei pentru medici și farmaciști la 120 mii lei și de la 36 mii lei pentru personalul medical și farmaceutic mediu până la 96 mii lei.

In this article


Join the Conversation