Vizită inopinată la Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională

Ministrul Apărării Pavel Voicu a efectuat o vizită inopinată la Întreprinderea de Stat „Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională” din municipiul Chişinău, pentru a se documenta...

Ministrul Apărării Pavel Voicu a efectuat o vizită inopinată la Întreprinderea de Stat „Centrul de Pregătire a Specialiştilor pentru Armata Naţională” din municipiul Chişinău, pentru a se documenta cu activitatea instituţiei, infrastructura, condiţiile de lucru şi procesul de instruire a militarilor şi angajaţilor civili ai Armatei Naţionale, transmite Breaking News.

Ministrul a menţionat neregulile depistate în activitatea administraţiei Centrului, cu referire la procedura de dare în arendă a spaţiilor şi terenurilor aflate în gestiunea instituţiei, modul de întocmire şi încheiere a contractelor cu aceştia. „Pe teritoriul întreprinderii închiriază spaţii mai mulţi agenţi economici. Am dispus ca, în regim de urgenţă, să-mi fie prezentate toate contractele de arendă, costurile pentru chirie, legislaţia în baza căreia au fost date în folosinţă aceste încăperi. De asemenea, am cerut persoanelor responsabile informaţia despre activitatea celor 27 de şcoli de pregătire a conducătorilor auto de pe întreg teritoriul ţării, situaţia pentru anul 2019 la capitolul angajaţi şi numărul persoanelor instruite”, a declarat ministrul Voicu.

La final, ministrul a menţionat că va informa conducerea supremă a ţării şi a Guvernului despre problemele financiare ale Întreprinderii şi va veni cu propuneri şi soluţii pentru redresarea situaţiei. Totodată, Pavel Voicu urmează să dispună crearea unui grup de lucru, care să analizeze starea lucrurilor şi să întreprindă măsurile necesare pentru lichidarea neajunsurilor, inclusiv a datoriilor.

De notat că conducerea ministerului Apărării va efectua vizite inopinate de inspecţie în toate unităţile militare şi instituţiile afiliate pentru a se familiariza cu situaţia reală şi identifica căi de soluţionare a problemelor existente.

In this article


Join the Conversation