Deputat în Parlament: KROLL a demonstrat încă odată că Ilan Șor nu este beneficiarul furtului bancar

Raportul KROLL-2 demonstrează încă odată faptul că deputatul Ilan Șor și oamenii din anturajul său nu sunt implicați în furtul miliardului. Declarația aparține reprezentantului fracțiunii parlamentare a Partidului...

Raportul KROLL-2 demonstrează încă odată faptul că deputatul Ilan Șor și oamenii din anturajul său nu sunt implicați în furtul miliardului. Declarația aparține reprezentantului fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR, Denis Ulanov, în cadrul unui briefing de presă, transmite Breaking News cu referire la partidulsor.md.

„Pentru cei care știu să citească și să asculte: citat din preambulul raportului «acest document NU conține date cu privire la ultimii beneficiari ai furtului bancar». Ce înseamnă acest lucru? Doar aceea că Ilan Șor a recunoscut întotdeauna că încă din 2015 – companiile și oamenii implicați în aceste proceduri nu sunt beneficiarii fraudei bancare. Încetați să-i acuzați pe colegii mei –deputații Partidului ȘOR – în implicarea furtului miliardului. Ei nu au încălcat nimic și nu au furat niciun ban. Mai devreme sau mai târziu, aceste acțiuni nu vor rămâne nepedepsite”, a declarat Denis Ulanov.

Referindu-se la multe detalii care nu corespund adevărului, reprezentantul Partidului ȘOR în Parlament și-a dat o întrebare: de ce în raportul prezentat de KROLL-2 sunt ascunse multe familii implicate în furtul banilor?

„Unde este informația despre creditele neperformante acordate în perioada 2008-2012, pe timpul conducerii lui Gacikevici?. De ce KROLL tace despre acest lucru?. De ce nu este menționat Filat, familia Greceanâi? Singur Filat a vorbit, acum două zile, că în raport va fi numele său. În raport nu sunt nici numele rudelor sale – Ion Rusu, care și-a recunoscut vina ca fiind beneficiar al furtului banilor. Cum se poate de explicat acest lucru? Straniu că nu apare nici numele lui Platon. Și de ce Kroll nu scrie nimic despre votul Maiei Sandu la ședința din 7 noiembrie 2014 când s-a decis să se ofere ajutor din rezerva de stat pentru băncile falite, ea doar știa cu siguranță motivele acestui vot. Poate începem discuțiile pe acest subiect?”, s-a întrebat Denis Ulanov.

Reprezentantul Partidului ȘOR a menționat și faptul că publicarea raportului KROLL-2 nu a scos nimic nou la iveală și nu răspunde la întrebarea – cine este beneficiarul furtului miliardului. Fracțiunea Partidului ȘOR mai consideră că raportul KROLL este o comandă politică din partea lui Filat și anturajul său, care are drept scop să-l facă vinovat pe Ilan Șor de furtul din sistemul bancar.

Adresându-se către societatea civilă, Denis Ulanov a declarat: ”Asta ați așteptat?. Aflăm cumva din acest document cine este beneficiarul sustragerii banilor?. Vedem doar câteva constatări, informații din internet, niște liste care nu prezintă niciun interes”.

Amintim că în data de 4 iulie a fost publicat raportul KROLL-2, care urma să dea răspuns la întrebarea legată de furtul miliardului. Potrivit lui Ilan Șor și deputații fracțiunii parlamentare, documentul publicat nu scoate nimic nou la iveală și lasă societatea civilă cu mai multe întrebări. În opinia fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR, compania KROLL este doar un instrument și o bâtă politică din partea majorității parlamentare.

In this article


Join the Conversation