Video // IGSU: Exerciţiu complex la o bază petrolieră

Ieri, 04 iulie Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a desfăşurat un exerciţiu complex la o bază petrolieră din mun. Chişinău, transmite Breaking News. Conform scenariului,...

Ieri, 04 iulie Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a desfăşurat un exerciţiu complex la o bază petrolieră din mun. Chişinău, transmite Breaking News.

Conform scenariului, un depozit petrolier în preajma oraşului a fost cuprins de flăcări.  Incendiul s-a produs în jurul orei 10:00 la motorul autocisternei într-o staţie de alimentare. Muncitorii au încercat să stingă flăcările cu stingătoarele, dar arderea s-a extins pe o suprafaţă considerabilă  afectînd depozitul.

Angajaţii obiectivului au fost evacuaţi de forţele primare de intervenţie din cadrul întreprinderii. La faţa locului au intervenit pompierii IGSU, care au reuşit să localizeze arderea în cel mai scurt timp, astfel evitînd riscul producerii unui incendiu de proporţii. În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Astfel de exerciții sunt organizate cu scopul de a verifica capacitățile și gradul de pregătire a organelor de conducere a instituțiilor și agenților economici, iar angajații Inspectoratului evaluează starea de pregătirea și reacționarea a acestora în situații excepționale.

In this article


Join the Conversation