Declarație: „Scandalul candidaților” este un semnal prost pentru Maia Sandu

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, pare să se confrunte cu probleme de autoritate în cadrul formațiunii. Mărul discordiei este candidatul PAS la alegerile parlamentare noi din...

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, pare să se confrunte cu probleme de autoritate în cadrul formațiunii. Mărul discordiei este candidatul PAS la alegerile parlamentare noi din Hâncești. Sandu și echipa sa de la Chișinău au înaintat-o pentru acest post pe fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, iar organizația teritorială PAS din Hâncești a declarat că îl va susține pe Grigore Cobzac.

Politologul Aurelia Peru, fost consilier prezidențial, susține că acest „scandal al candidaților” este un semnal prost pentru Sandu.

„Se pare că în PAS deciziile se iau în plină solitudine. Cobzac, susținut de organizația locală PAS, nu este un candidat lipsit de șanse. Iar desemnarea ex-ministrei Justiției, Stamati, pentru alegerile parlamentare parțiale confirmă faptul că prima doamnă a PAS-ului așa și nu-și asumă eroarea pentru „asumarea răspunderii” și ulterioara eliminare de la putere”, susține politologul.

Aurelia Peru se mai întreabă dacă șirul acestor acțiuni va avea parte de continuare.

„O fi un fel de consecutivitate”, se întreabă Petru.

In this article


Join the Conversation