China cointeresată de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. Ministrul Vadim Brînzan a dat asigurări că toate barierele care au fost...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova. Ministrul Vadim Brînzan a dat asigurări că toate barierele care au fost create artificial în calea investitorilor vor fi eliminate. Astfel, va fi creat un mediu transparent și sigur pentru ca investitorii locali, cât și cei străini să fie interesați să-și deschidă afaceri în Republica Moldova, transmite Breaking News.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a propus identificarea unor noi platforme și proiecte privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice, menționând că partea chineză își dorește o mai mare vizibilitatea a produselor moldovenești pe piața din China, inclusiv miez de nucă, care este un produs foarte apreciat în țara sa.

La moment, Republica Moldova se află în proces de negociere cu Republica Populară Chineză pe marginea încheierii Acordului de Comerț Liber. Pe parcursul anului 2018 au fost organizate 3 runde negocieri. Partea chineză urmează să transmită invitația de organizare a celei de-a 4-a runde de negocieri.

In this article


Join the Conversation