Ceban: PAS minte cetățenii cu lozinci, în loc să aducă schimbări reale în binele oamenilor

Partidul de la guvernare continuă să mintă cetățenii țării cu lozinci, iar în loc să construiască ceva, PAS doar distruge și simulează procese democratice și de integrare europeană....

Partidul de la guvernare continuă să mintă cetățenii țării cu lozinci, iar în loc să construiască ceva, PAS doar distruge și simulează procese democratice și de integrare europeană. Este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, care susține că partidul de la putere nu încetează să-și subjuge instituții și să mimeze reforme.

„Cu lozinci încearcă să mintă lumea. Ei vorbesc despre faptul că R. Moldova este tot mai văzută în exterior, dar ce facem cu oamenii de pe loc? Pentru ei viața nu s-a schimbat spre bine. Lozincile nu ne ajută să plătim facturile. PAS-ul nu poate cu nimeni coabita. Ei au distrus Platforma DA, proiectele unioniste, etc. Acesta este un partid nociv, partid de ură, partid de război. Acești oameni nu știu să construiască. În toate domeniile în care au intervenit, lucrurile au degradat sau, în cel mai bun caz – stagnează”, a declarat Ion Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Edilul Capitalei a făcut referire și la proiectele de infrastructură realizate de mântuială de actuala guvernare.

„Toate aceste lozinci legate de proiectele de infrastructură cu un teren de joacă pe toloacă într-un sat plin de balegă înseamnă „Sat European”? Nu, un sat european înseamnă atunci când schimbi iluminatul, când reabilitezi trotuarul și drumul, renovezi grădinița sau școala, construiești apeducte și sisteme de canalizare. Nu te poți lăuda cu niște lucrări de rutină. Într-o democrație fie și simulată, cum este acum la noi, există o proprietate pentru putere, ea se termină. Și atunci vom vedea cum aleargă ăștia cu rucsacuri, le vor arde călcâiele și îi vom prinde prin avioane. La cât dezastru au produs în țară și la câtă incompetență pe coridoarele guvernării, eu mă tem să mă gândesc ce ar fi fost dacă ar mai fi ajuns în Chișinău sau în alte 11 municipii. Integrarea europeană autentică este despre procese democratice, corecte, despre menținerea stabilității, incluziunii sociale, despre standarde de viață. Ceea ce face PAS este anti-european, acolo este doar lozincă. Reformele sunt mimate, instituțiile sunt subjugate, inclusiv televiziuni și structuri de drept, justiția este subjugată, sunt făcute contracte dubioase. Nu-i mai cred”, a mai adăugat Ion Ceban.

In this article