Votul prin corespondență, criticat de Ion Ceban: „Proiectul respectiv va fi aprobat de Parlament pentru că vrea Maia Sandu”

Proiectul privind votul prin corespondență a fost scris în mare grabă și cu grave abateri, mai ales că s-a discutat pe ascuns despre acest document timp de un...

Proiectul privind votul prin corespondență a fost scris în mare grabă și cu grave abateri, mai ales că s-a discutat pe ascuns despre acest document timp de un an. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” prezentată de Gheorghe Gonța.

„Regulile de joc nu se modifică în timpul jocului, iar Codul Electoral, așa cum ne spune clar Comisia de la Veneția, nu poate fi modificat cu un an înainte de alegeri. Noi însă ce avem: secții de votare noi deschise, regulamente dubioase de înregistrare a candidaților la prezidențiale, încercarea de a conecta tema de integrare europeană cu un singur candidat, vot de la distanță cu dezbateri simulate. Veți vedea că săptămâna viitoare va fi aprobat în Parlament, deoarece așa vrea Maia Sandu”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Procesul-pilot prin care moldovenii din diasporă vor avea posibilitatea să voteze prin corespondență ar urma să fie implementat, pentru început, în doar două țări, Statele Unite ale Americii și Canada.

In this article