Ceban a premiat cei mai buni agenți economici dintr-un concurs pentru ÎMM. Care au fost nominațiile

Primăria Chişinău susţine Întreprinderile Mici și Mijlocii. Astfel, Primarul general Ion Ceban a premiat astăzi 10 agenţi economici din sectorul ÎMM, câştigători ai concursului local ,,Cel mai bun...

Primăria Chişinău susţine Întreprinderile Mici și Mijlocii. Astfel, Primarul general Ion Ceban a premiat astăzi 10 agenţi economici din sectorul ÎMM, câştigători ai concursului local ,,Cel mai bun antreprenor din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, pentru anul 2020.

 „Astfel, au fost nominalizaţi: ,,Cel mai bun antreprenor în sfera de producție”, ,,Cel mai bun antreprenor în sfera comerțului”, ,,Cel mai bun antreprenor în sfera prestări servicii”, ,,Cel mai bun antreprenor în sfera servicii de consultanță”, ,,Cel mai bun antreprenor – exportator” și ,,Cel mai bun antreprenor – femeie”.

Mă bucur că în acest an am reușit organizarea și desfășurarea acestui concurs. Cu această ocazie, aduc sincere felicitări tuturor agenților economici din municipiu pentru dedicație și profesionalism.

Întreprinderile mici şi mijlocii din capitală constituie aproximativ 98% din totalul întreprinderilor şi reprezintă o forţă motrică în dezvoltarea economică”, a declarat edilul.

Ceban spune că în ultima perioada municipalitatea a transparentizat procesul de emitere a actelor permisive pentru ÎMM-uri. Totodată, se face regulă pentru o mai bună activitate în acest sector având ca scop înlăturarea corupției.

„Din păcate situația creată din cauza pandemiei de COVID-19 la nivel global aduce mari provocări întreprinderilor din diferite domenii de activitate, unde instabilitatea financiară, stoparea activității și fluctuația de personal variază de la o zi a alta. În perioada pandemică, Primăria Chişinău a venit cu un pachet de acţiuni, mai ales în domeniul HORECA, care au scopul de a ajuta, într-un fel sau altul, ÎMM-urile să depăşească perioada complicată. Astfel, le-am permis agenţilor economici să îşi amenajeze terase în aer liber sau mese și scaune. Totodată, aceştia au fost scutiţi de unele plăţi şi impozite.

De la începutul pandemiei de coronavirus am avut o colaborare bună cu agenţii economici, mulţi dintre ei venind şi cu activități de susținere a anumitor categorii de persoane. Mă bucur să văd că progresăm, ne modernizăm și ne dezvoltăm în acest sector.

Îmi doresc ca domeniul Întreprinderilor Mici și Mijlocii să prindă contur în capitală, să activeze după reguli clare și să-și aducă aportul la dezvoltarea economiei și oferirea locurilor de muncă.

În acest sens avem și anumite idei. Vrem să promovăm un proiect ce presupune susținerea financiară din bugetul municipal pentru tinerii chișinăuieni, familiile tinere sau pentru migranţii care vor să îşi deschidă o afacere în Chişinău”, a precizat Ceban.

Primarul afirmă că la fel, vrea să creeze Consiliul economic pe lângă Primaria municipiului Chișinău.

„Cu certitudine o buna relație și conlucrare dintre noi oferă Chișinăului o frumoasă ascensiune în economie, știință, educație, cultură, urbanism și alte domenii ale vieții publice. Ne dorim să avem un oraș deschis pentru investiții și prietenos pentru mediul de afaceri”, a conchis acesta.

 

In this article