Ceban: La Dobrogea, în zona nouă a satului, de 6 ani mai multe familii stau la lumina lumânării

Primarul general, Ion Ceban, a făcut o inspecție astăzi în localitatea Dobrogea din orașul Sîngera, locuitorii căreia se confruntă cu mai multe probleme. Ceban a vorbit cu unii...

Primarul general, Ion Ceban, a făcut o inspecție astăzi în localitatea Dobrogea din orașul Sîngera, locuitorii căreia se confruntă cu mai multe probleme. Ceban a vorbit cu unii locuitori din zona nouă, care se plâng că de mai mulți ani nu au energie electrică, transmite Breaking News.

„La Dobrogea, în zona nouă a satului, de 6 ani mai multe familii stau la lumina lumânării. Astfel, am mers azi, personal, în teritoriu după ce în luna decembrie am avut o înțelegere cu directorul Companiei Premier Energy, pentru a soluționa această problemă, pentru ce și îi mulțumesc. Doar că, proiectul este tergiversat din motiv că unii își fac lucrul neprofesionist.

Am solicitat primarului de Sîngera să pună persoana responsabilă să muncească. Locuitorii trebuie să dispună de condiții bune și nu trebuie să sufere din cauza unor oameni incompetenți, mai ales în cazul în care deja lucrurile s-au mișcat din loc”, a precizat Ion Ceban.

Edilul capitalei a vorbit cu primarul din Sîngera și despre drumul care leagă Dobrogea de oraș.

„La fel, drumul între localitatea Dobrogea și Sîngera, cu o lungime de 4.5 km, construit în vara anului 2019, trebuie finisat. Pentru a termina lucrările, partea carosabilă trebuie dusă la bun sfârșit. I-am spus primarului să ia sub control, pentru că Primăria Chișinău a alocat bani în acest sens”, se arată într-o postare pe pagina sa de Facebook.

O altă problemă lăsată de mai mulți ani este cea a locuitorilor din zona Toc, Sîngera, unde nu sunt rețele de gaz. 300 de case sunt construite, iar în jur de 150 de familii locuiesc și fac focul în sobe. „În acest sens, am discutat la fața locului cu responsabilii Moldova Gaz și am fost asigurat că în acest an, locuitorii vor avea rețea de alimentare cu gaz, doar că primăria locală să se implice și să nu aștepte să fie avertizați să-și facă munca”, a subliniat Ceban.

Primarul capitalei a fost și la grădinița din Sîngera, care se construiește din anul 2013. Contractul este de 28 de milioane de lei, iar până acum au fost cheltuiți în jur de 16 milioane, iar lucrările realizate pe jumătate, pe bani din bugetul Primăriei Chișinău, spune Ceban.

„I-am spus primarului de Sîngera să vină cu proiectele prioritare argumentate, pentru a primi bani din bugetul primăriei și să fie soluționate problemele oamenilor. Amintesc, anul acesta pentru prima dată, pentru suburbiile municipiului Chișinău au fost alocate din buget o sumă record pentru inițiative locale, doar că fiecare primărie va trebui să vină cu proiecte și propuneri bine definitivate”, a conchis Ion Ceban.

 

 

In this article


Join the Conversation