Benzinăriile din Moldova au micșorat prețurile la carburanți

Benzinăriile din Moldova au micșorat prețurile la carburanți. Combustibilul s-a ieftinit în medie cu aproximativ 1,4 la sută,transmite Breaking News cu referire la Noi.md. Astfel, prețurile au fost...

Benzinăriile din Moldova au micșorat prețurile la carburanți. Combustibilul s-a ieftinit în medie cu aproximativ 1,4 la sută,transmite Breaking News cu referire la Noi.md.

Astfel, prețurile au fost micșorate de către unii dintre cei mai mari operatori de pe piața produselor petroliere din Moldova – companiile LUKOIL-Moldova și Petrom.

Aceștia au diminuat prețul benzinei A-95 cu 25 de bani (1,3 la sută) – de la 19,02 la 18,77 bani per litru, cel al motorinei – cu 25 de bani (1,5%) – de la 16,95 la 16,7 lei per litru, iar cel al gazului lichefiat – cu 15 bani (1,4 la sută) – de la 11,02 la 10,87 lei per litru.

Micșorarea prețului de comercializare cu amănuntul a combustibilului în Moldova a fost condiționată de reducerea prețurilor la petrol pe piețele mondiale, diminuarea prețurilor de comercializare de către rafinăriile de petrol și o apreciere a leului în raport cu dolarul.

 

In this article


Join the Conversation